Navigatie : Home | News    
 
Persbericht
:: Dolphin Maritime Official Partner van de NED 470 KO
 
DOLPHIN MARITIME ONDERSTEUNT 470 KLASSE ORGANISATIE NEDERLAND

Stellendam, 17 juli 2008

Vanaf de zomer van 2008 ondersteunt Dolphin Maritime Netherlands BV als ‘Official Partner’ de 470 Klasse Organisatie Nederland. Dat doet het Maritieme bedrijf uit Stellendam door RIB’s ter beschikking te stellen voor trainingsevenementen en begeleiding tijdens wedstrijden. Dankzij deze sponsoring kan de klasse zich in de breedte verder ontwikkelen. Dat betekent dat zeilers zonder support van het Watersportverbond nu kunnen profiteren van een opleidingsprogramma met professionele begeleiding. Zij worden opgevangen en gecoacht onder het motto van ‘Fun & Racing’. In het weekend van 6 en 7 juli ging deze trainingsgroep voor het eerst het water op bij Scheveningen.

“De 470-klasse is een club waarin wij ons kunnen vinden”, aldus Marco Binnendijk van Dolphin Maritime. “Het contact kwam via Ad en Nel van der Oever. Ad is aandeelhouder van Dolphin Maritime en Nel is bestuurslid van de 470 Klasse Organisatie Nederland. Zij zetten zich al jaren vrijwillig in voor de 470-wereld. Hun zoon Willem is een enthousiaste 470-zeiler. Zij gaven aan dat het om een bekwame organisatie met olympische status ging. Ad heeft met zijn bedrijf Rijnzicht Watersport ook al in het recente verleden veel hulp aan de 470-organisatie geboden. Door Dolphin-RIB’s ter beschikking te stellen, kunnen wij nu ondersteuning bieden bij de verdere professionalisering. Zelf hopen we er naamsbekendheid mee te genereren.”

Aangezien evenementen in toenemende mate op groot water plaatsvinden en ook de 470-klasse groeit, wordt veiligheid een steeds belangrijker onderwerp. Voorzitter Rick van Wijngaarden: “Dolphin Maritime Netherlands BV importeert, verkoopt en verhuurt niet alleen RIB’s, maar levert tevens in samenwerking met professionele partners gespecialiseerde diensten zoals vaaropleidingen voor reddingsbrigades, Havenbedrijf Rotterdam en defensie. Voor sponsors, journalisten wedstrijdorganisaties is het ook mogelijk om via Dolphin Maritime grote RIB’s te huren met schipper die VIP’s, cameraploegen en gasten bij de wedstrijd kunnen brengen. Daarom lijkt Dolphin Maritime de ideale partner om de activiteiten in de klasse te verbreden.”

Fun & Racing
Voor de 470-zeilers die niet in de kernploeg of Project 2012 actief zijn, bestaat er sinds dit seizoen de mogelijkheid om in te stappen in de Fun & Racing trainingsgroep van de 470-klasse. Op dit moment telt dat gezelschap zeven teams, die begin juli voor de Scheveningse kust trainden. Zonder de ondersteuning van Dolphin Maritime zou dit budgettair onmogelijk zijn, omdat de huur van voldoende begeleidingsboten simpelweg te hoog is. Met deze nieuwe koers hoopt de klassenorganisatie de instapdrempel voor het 470-wedstrijdzeilen te verlagen. Van Wijngaarden: “Het doel is dat we meer mensen aan de start krijgen, waarbij zeilen en plezier hand in hand gaan.” Zo is er volgens hem nog nooit zo enthousiast gereageerd op de Scheveningse trainingsessie. “Het lijkt erop dat de spanning van varen op zee met golven, stroom en zeewind de interesse voor iPods en “gamen” overtreft. Als dat is wat zeilers willen, dan zullen wij dat zo moeten invullen. De plannen van het Watersportverbond om in Scheveningen een centrum te exploiteren, zijn dus niet alleen positief voor de ontwikkeling van topsport, maar zeker ook voor de verbreding van de breedtesport. Het varen op plassen moeten wij uiteraard niet vergeten. Daar leer je altijd de basis en ook het verenigingsleven moet in stand worden gehouden.”

Het succes van het project Fun & Racing is tot nu toe te danken aan initiator Willem Huisman. Daarnaast leverden topzeilers een leerzame bijdrage. Van Wijngaarden: “Eerder gaf Andreas Kosmatopoulos, die voor de vijfde keer voor Griekenland in de 470 uitkomt tijdens de Spelen van Beijing, een dag training. In Scheveningen wist Lisa Westerhof de groep te enthousiasmeren door haar kennis en ervaring te delen.”

Over Dolphin Maritime
Dolphin Maritime doet meer dan het verhuren, importeren en verkopen van RIB’s. Zo organiseert het onder de naam “Dolphin Events” compleet verzorgde ‘RIB adventures’ voor bedrijven en groepen. De Maritieme onderneming uit Stellendam geeft tevens goed doordachte RIB-trainingen aan ondermeer de waterpolitie, brandweerkorpsen, het Havenbedrijf Rotterdam, reddingsbrigades en het Korps Commandotroepen.

 

 

JWK 470
Hoop op grote Nederlandse deelname op JWK 2011
 
Olympische Spelen Rio de Janeiro 2016
470 behoudt Olympische Status
 
NED 470 KO Trailing Clinic
Training van 5 voudig 470 Olympier voorafgaand aan DL Regatta
 
NED 470 KO - Groter en Leuker
Heb jij goede ideeen
 
 
 
Alle rechten voorbehouden
NED 470 KO ©